سفارش تبلیغ
صبا ویژن

معماری
 
نوع اثر : تاریخی
دوره تاریخی ساخت و بوجود آمدن یا .. :
این بنا در سال ???? هجری قمری به فرمان شاه عباس کبیر ساخته شده . شاه عباس اول، از نظر علاقه مندی به فرزند دل بند خویش این بنا را کاخ صفی آباد نام گذاری کرد.
توضیح مختصری در خصوص معرفی مکان :
کاخ صفی آباد در جنوب غرب شهر بهشهر و در بالای ارتفاعات منتهی به دشت قرار دارد . این کاخ در زمان شاه صفی نوه شاه عباس توسعه پیدا کرده و عمارت با شکوه صفی آباد مرهون توجه خاص شاه عباس بود . این کاخ در میان باغی زیبا به صورت بنایی مربع شکل که دارای ابعاد 25 * 25 متر بوده و در دو طبقه ساخته شد . ورودی کاخ در سمت شمالی قرار داشته که با عبور از پنج پله امکان دسترسی به داخل طبقه اول کاخ وجود دارد . طبقه اول دارای اتاقهای متعدد بوده که از طریق راهرو و هشتی امکان دسترسی به داخل آن وجود دارد . طبقه دوم نیز دارای راهرو و اتاق های زیبا است .
بنا بر روایت مورخان دیوار های درونی کاخ دارای نقاشیهای گوناگون بوده که متاسفانه امروزه ، اثری از آن بر جای نمانده است . از مصالح به کار رفته در این کاخ ، سنگ ، آجر و گچ است که در قرن اخیر بر اثر ویرانیهای پیاپی ساخته شد .
این کاخ در زمان حمله افغان ها آسیب دیده و در زمان نادر شاه تعمیر و بازسازی شد .این بنا در زمان قاجاریه نیز مورد مرمت قرار گرفت و در قرن اخیر کاملا احیاء شده است
آدرس :مازندران – بهشهر.
فاصله تا مرکز استان : فاصله 70 کیلومتر.

نوع راه ارتباطی : زمینی .

میانگین تعداد بازدید کنندگان از این مکان در سال : به علت اینکه در منطقه ی نظامی شهر قرار دارد بازدید از آن متاسفانه ممنوع است.

دیگر امکانات تفریحی و رفاهی جهت گردشگری :
از کاخ صفی آباد و تا باغ شاه بهشهر که به عمارت چهل ستون مشهور است، یک راه زیر زمینی احداث شده بود که در مواقع ضروری مورد استفاده عبور و مرور یا سایر جریانهای دیگر میگردید. فاصله? کاخ تا دریا در حدود ?? کیلومتر است و در ایام سلطنت صفویه به ویژه شاه عباس کبیر این راه زیر زمینی جهت امور سوق الجیشی و جلوگیری از تهاجمات ازبکان و سایر ملل وحشی که در حول و حوش دریای خزر زندگی میکردند، استفاده میشد. در موازات کاخ صفی آباد چشمه? آبی موجود است که به چشمه «پلنگ خیل» شهرت دارد. این آب در ایام فرمانروایی صفویه با شکل روباز و قیمتی و نیز با تنپوشههای سفالی جریان داشت و در وسط ساختمان طبقه اول حرفی مرمر به شکل کثیر اطلاع احداث بود و در تمام طبقات ساختمان از دیواره و غیره به وسیله? تنپوشههای سفالی آب جریان داشت تا تهویه? هوا برای ایام تابستان یا احتیاجات دیگر شود.

اینکاخ تا سطح دریای خزر حدود ??? متر ارتفاع دارد که چراغهای بندرترکمن و بندرگز ازآن نمایان است و تا ?? کیلومتر چشم انداز دارد. این کاخ در حدود ?? سال پیش طعمه? حریق شده و به کلی آثار و شکوه باستانی خود را از دست داد. منبع:سایت معاونت امور مجلس و استانها





نوشته شده در تاریخ جمعه 90/1/12 توسط محمدحسن حسنی
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک